Bezienswaardigheden

Geplaatst op door

Wenen is de ideale bestemming voor een stedentrip. De stad kent namelijk erg veel bezienswaardigheden die stuk voor stuk uniek zijn. Het leuke aan Wenen is dat het aanbod erg breed is, van oude tradities in Schloss Schonnbrun tot moderne architectuur uit de handen van Friedrich Hundertwasser.

Ondanks dat Wenen één van de grootste steden is van Europa met meer dan 1 miljoen inwoners zijn alle bezienswaardigheden makkelijk en snel bereikbaar dankzij het zeer efficiënte openbaar vervoer in de stad. De U-bahn (metro) en de Straßenbahn zijn de ideale manieren van transport. Bovendien is het openbaar vervoer zeer betaalbaar. Wij van Wenen-nu.nl raden je aan om de Viennacard aan te schaffen, met deze handige kaart kun je voor een klein bedrag 48 of 72 uur gebruik maken van al het openbaar vervoer in de centrum zone van Wenen. Als klap op de vuurpijl krijg je bij veel bezienswaardigheden in Wenen een leuke korting op de entree prijs.

De bezienswaardigheden in Wenen

Schloß Schönbrunn

Sissi kennen we allemaal en dit was jaar kasteel, echt gelukkig was ze hier niet, ondanks dat de kamers in het slot waanzinnig zijn en de tuinen rondom het slot ideaal zijn om in te wandelen.Schloss Schonbrunn beschikt zelfs over een echt doolhof. Naast het Schloss Schonbrunn ligt de gelijknamige dierentuin, als één van de weinige dierentuinen in de wereld heeft deze prachtige Zoo pandaberen. Lees verder

Hofburg paleis

Het imposante complex van gebouwen met een eigen bouwstijl en daardoor een interessante bezienswaardigheid om te bezoeken, De keizerlijke Apartementen zijn een bezoek meer dan waard Net als het Sissi Museum wat hier gevestigd is. Hou je van goud, sieraden, en andere bling bling? Dan is een bezoek aan de schatkamer een must.

St. Stephansdom

Onmisbaar en een prachtig herkenningspunt aan de skyline van Wenen, ondanks dat de prachtige kathedraal in 1683 en 1945 werd aangevallen door respectievelijk de Turken en de Russen blijft de Stephandom op het Stephansplatz in Wenen één van de mooiste gotische gebouwen van Oostenrijk, zoniet van Europa. De toren van 136 meter is via een trap te beklimmen en geeft éénmaal boven een prachtig uitzicht over de binnenstad van Wenen

Staatsopera

Wenen is de stad waar veel componisten groot zijn geworden, niet voor niets was Wenen tijdens de 18de en 19de eeuw het centrum van de klassieke muziek. Dit alles vindt je terug in het Staatsoper het prachtige gebouw is na de tweede wereldoorlog volledig restaureert. Wil je een opera meemaken? Reserveer dan op voorhand al kaartjes.

Spaanse rijschool

De prachtige Lippizaner paarden en de bijhorende ruiters van de Spaanse Rijschool krijgen voordat er ook maar één stap voor publiek gereden wordt een jarenlange opleiding. De kaarten voor een voorstelling zijn aan de prijs, wil je liever de training meemaken zorg dan dat je er ’s ochtends bij bent.

Belvedere paleizen

Mooi uitzicht! Dat is de betekenis van Belvedere, en dat kun je absoluut stellen als je het Obere Belvedere bekijkt. De prachtige architectuur met veel barokke invloeden is een plaatje. Niet alleen de paleizen zijn een bezoek waard, ook het museum voor moderne kunst wat zich in het Belvedere bevindt mag gezien worden. Hier vindt je onder andere het beroemde “kus” van Gustav Klimt,

Naschmarkt

Markten zijn in Wenen razend populair. De inwoners van de stad zijn namelijk gek op verse ingrediënten en waar kun je die beter kopen dan op een markt. De Naschmarkt is de beroemdste markt van Wenen zover als je kunt zien liggen prachtige groenten en heerlijke fruitsoorten van lokale telers. Hoe verder je op de markt komt hoe exotischer het aanbod. Absoluut een bezoek waard.

Kunsthistorisch Museum

De Habsburgers maakte er een sport van om zoveel mogelijk kunst te verzamelen, en dat is nu voor iedereen zichtbaar in het prachtige kunsthistorische museum in Wenen. Prachtige werken van europese meesters maar ook van verder weg uit Egypte en Griekenland. Verder bestaat de uitgebreide collecite ook uit voorwerpen die voor de keizers zijn gemaakt.

Reuzenrad en Prater

Eventjes pauze? Breng dan een bezoek aan het reuzenrad in het Prater, geniet even van het uitzicht waarmee je wordt beloond in het ruim 120 jaar oude reuzenrad. Daarnaast biedt het park diverse andere attracties waarvoor iets meer adrealine en moed nodig is. Lees verder

Hunderwasserhaus

Friedrich Hundertwasser (1928- 2000) heeft zijn sporen in Oostenrijk nagelaten. Als architect en kunstenaar liet ontwierp hij diverse gebouwen en deze zijn stuk voor stuk bijzonderheden. In Wenen bevindt zich het Hundertwasserhaus. Dit is eigenlijk gewoon een woonblok met diverse appartementen en is nooit gebouwd als attractie. Toch is het één van de meest gefotografeerde panden in Wenen en dat is niet zonder reden. Het is uniek en bijzonder.